jQuery(function($){ $('.logo_container a').attr('href','http://www.keviep.hu/palyazat/'); });

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT A KEVIÉP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI KFT. VÁGÓHÍD UTCAI  TELEPHELYÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

2022/04/21

Sajtóközlemény

 

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT
A KEVIÉP ÉPÍTŐIPARI ÉS KERESKEDELMI KFT. VÁGÓHÍD UTCAI TELEPHELYÉNEK KOMPLEX ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

 

2022 / 04 / 21

A KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. 2020 júliusában 69,75 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatására” című pályázati kiíráson. A 69,75 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében napelemes rendszer telepítése, fűtés- és világításkorszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere valósult meg a beruházási helyszínen.

A KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. 1993-ban alakult. Cégünk fővállalkozói, illetve generálkivitelezői formában jelentős számban épített ipari- és kommunális létesítményeket, közintézményeket, kereskedelmi egységeket, lakossági szolgáltatási, multifunkcionális létesítményeket; valósított meg infrastrukturális beruházásokat, környezetvédelmi projekteket. Az építőipari tevékenység mellett évről-évre egyre nagyobb szerepet kap a cég életében a jelen projekt fejlesztendő épületében zajló tevékenység, a technológiai berendezések Fűtőberendezés, kemence (TEÁOR:28.21) gyártása.

A 4025 Debrecen, Vágóhíd utca 18. (hrsz: 10076/2) szám alatt található gépüzemünk külső megrendelői igényeket elégít ki elsősorban az alábbi területeken: Polietilén anyagok hegesztése; Kemencék, technológiai sorok, hőtechnikai berendezések gyártása. Emellett hegesztett acélszerkezetek gyártása daruzott csarnokokban 5 tonna/db egyedi tömeghatárig Felületkikészítés alapozó- és fedőfestéssel; Szennyvíztelepek, átemelők csővezetéki munkáinak előkészítése műhelyszinten tevékenységek is folynak.

Jelen fejlesztés célja a 69,75 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében megvalósuló napelemes rendszer telepítése, fűtés- és világításkorszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere a beruházási helyszínen. A pályázatban szereplő fejlesztések eredményeként a fejlesztendő épületegység esztétikailag is megújult, a komplex energetikai beruházás eredményeként pedig költséghatékonyabban tud működni.

A jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszünk havi kiadásainkat a lehető legkisebbre csökkenteni. Az épületek fenntartása jelentős terhet ró a költségvetésünkre, kiváltképp a téli időszakban. Az épület energia csökkentése érdekében minél több fejlesztést szerettünk volna végrehajtani, így lett betervezve és megvalósítva a napelem rendszer telepítés, fűtés-és világításkorszerűsítés, szigetelés, nyílászáró csere. Elkötelezettek vagyunk a megújuló energiaforrások hasznosításának propagálásában és lehetőségeinkhez mérten kivesszük részünket a környezettudatos megoldások alkalmazásában. Jelen beruházással is törekszünk a zöld energia kiaknázására, hiszen egy összesen 49,610 kWp teljesítményű napelem rendszer kiépítése valósult meg az épületen.

Céljaink a projekt megvalósításával:
• havi kiadások szignifikáns mérséklése az energetikai jellemzők javításával,
• munkahely megtartás,
• a rentábilis működés biztosítása cégünk hosszú távú működéséhez,
• a CO2 terhelés javítása,
• ÜHG kibocsátás csökkentése,
• környezettudatos szemlélet erősítése,
• növelni a hazai megújuló energia hasznosítás arányát.

 

További információ kérhető:

KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.
www.keviep.hu
miklossy.mate@keviep.hu


.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux